Tilbake

Øyna Kulturlandskapshotell har i dag to kokkelærlinger blant sju ansatte på kjøkkenet, og de har voksenlæring i serveringen og i resepsjonen.

Hver dag viser de frem sin yrkesstolthet, og ser viktigheten med å være faglærte.
– Vår restaurantsjef, som også er Inderøy sin første sommelier/vinkelner, tar nå fagbrev på jobb. Jo flere faglærte vi har blant våre ansatte, jo flere avdelinger kan ha lærlinger. I tillegg til dette, så er 4 av 5 kokker her på Øyna er medlem av Norske Kokkers Landsforening.

Aktiv rekruttering av unge, lovende
Øyna jobber hele tiden aktivt med rekruttering av unge gjennom året, ved å delta på blant annet «ung restaurant». De prioriterer å reise på skolebesøk til videregående skoler i fylket, ta imot skoler som ønsker å komme på bedriftsbesøk og stifter gode relasjoner til lærerne ved skolene. Dette fører til økt interesse for elever som ønsker å ut i praksis, og at flere føler de kan ha en tryggere og tettere samarbeid med oss. I tillegg til dette, så jobber de med Young Chefs, i regi av Norske Kokkers Landsforening. Dette for å øke rekrutteringen av unge lovende kokker.

Engasjerte kokkelærlinger
Øyna har hatt flere engasjerte ungdommer på huset, som setter seg store mål.
– Vi oppfordrer alle våre lærlinger til å delta i ASKO Servering Norgescup for lærlinger, nettopp for å utfordre seg selv og for læring. Teamet på Øyna sørger for at dette er en trygg arena, og at de får muligheten til å føle seg trodd på. Helt siden hotellets oppstart har vi hatt lærlinger på huset, og det er veldig stas at vi har hatt finalister fra Trøndelag to år på rad:

2023: Taran Seline som er kokkelærling hos oss, var en av tre som ble utvalgt til å kjempe om en finaleplass i European Young Chef konkurransen. Dette var veldig stas. Etter deltagelse i ASKO Servering Norgescup i år, skal hun representere Trøndelag sammen med Kristian Skage fra Madam Backlund.

2022: Vår 2. års lærling, Verena Aune Sundet, tok 1. plass i Nord Trøndelag, og deltok i ASKO Servering Norgescup i Stavanger sammen med Nikodem Pawlus fra Hotel Backlund.

Markering av kokkens dag
Sammen med Norske Kokkers Landsforening – Nord Trøndelag, lagde de en skikkelig inspirasjons- og rekrutteringsdag for elever på VG1 og VG2 restaurant og matfag. Her ble fire videregående skoler nord for Trondheim invitert (Ytre Namdal vgs, Steinkjer vgs, Levanger vgs og Ole Vig vgs), for å få en smakebit på arbeidslivet, samt påfyll av kunnskap. Ungdommene fikk prøve seg på baking, servering, matlaging, og de fikk se på partering og pølselaging, smake alkoholfrie drinker og høre om våre lokale samarbeid og hvor vi henter våre råvarer. I tillegg til dette, så kom Årets unge kokk, Eli Anne Sundset, som holdt et flott inspirasjonsforedrag om sin reise. I samarbeid med ASKO, BAMA, Nortura, Sparebank 1, lokale leverandører; Dette frister til gjentagelse.

Bærekraftig reiseliv
Øyna Kulturlandskapshotell har de siste årene begynt å bli ganske kjent for sitt engasjement innen bærekraftig reiseliv. Nylig vant hotellet den prestisjetunge utmerkelsen «Trøndersk opplevelsespris», på grunn av sitt arbeid og forståelse innen matkultur, styrking av opplevelsesnæringen lokalt og sitt brennende engasjement til å få regionen til å bli en attraktiv opplevelsesdestinasjon. Hotellet har siden oppstart mottatt flere priser og utmerkelser for sitt arbeid, vedvarende innsats og gjennomføringsevne. Vi tilegner oss hele tiden økt kunnskap innen mat og drikke, og ser viktigheten med å bruke og samarbeide lokalt og rekruttere unge, lovende til bransjen.


– Vi synes det er utrolig givende og inspirerende, å ha unge, lovende sammen med oss i teamet på Øyna Kulturlandskapshotell. Det å få lov til å være en arbeidsplass, der de kan lære, bli trygge og dele sine mål og drømmer – er fantastisk!

Vi gleder oss til fremtiden – på vegne av bransjen vår!