Tilbake

Kaptein på De Norske Kokkelandslagene, Sebastian Myhre og hans team på Restaurant Stallen fikk sin første stjerne i Michelin-guiden.

Høyt nivå
Nivået i år er høyere enn noen gang tidligere, dette er en utrolig stor prestasjon for Stallen. Å få tildelt én stjerne betyr at det er en eksepsjonelt bra restaurant. De åpnet bare noen få måneder før korona-pandemien, og drev i en form for overlevelsesmodus de neste årene, først nå er man i normal drift. Stallen uttrykker at det er en stor ære og en stor anerkjennelse til sitt lidenskapelige team. I tillegg til Stallen fikk disse restaurantene én ny stjerne;

  • À L’aise, Oslo
  • Mon Oncle, Oslo
  • Sabi Omakase, Oslo
  • Savage, Oslo
  • K2, Stavanger

Statholdergården fikk én stjerne for 26.gang. Det er en svært imponerende prestasjon av Bent Stiansen og hans team. RENAA beholdt sine to stjerner, og Sven Erik takker alle som sammen med han og Torill har dedikert tid og innsats for å gjøre RENAA litt bedre hver dag. Ingen nye, norske restauranter mottok to stjerner. Maaemo er fortsatt den eneste restauranten med tre stjerner i Norge.

Har tidligere Bærekraftutmerkelse
I 2022 mottok Stallen utmerkelsen for bærekraft; Grønn femkløver fra Michelin-guiden. Det er kun spisesteder som har utmerket seg som spesielt bærekraftig, som mottar utmerkelsen for bærekraft. Og dette har vært en del av filosofien til Stallen helt fra starten:

“Da vi åpnet Stallen ønsket vi ta et lite steg tilbake, og fokusere på våre egne tradisjoner, matkultur og mektige natur. Vår historie baserer seg på egendyrkede ingredienser og samarbeid med lokale bønder og fiskere”.

Utenfor Lier, en snau time utenfor Oslo, finner man restaurantens egen gård, med 2,5 mål tomt, der man forsøker dyrke så økologisk som mulig (R.E.N.Group).

(Matfoto: Monica Larsen)