Tilbake

NM for servitører 2017

Servitørlauget KKHR har gleden av å arrangere NM for servitører i samarbeid med NKL for 6 år på rad.
Konkurransen vil finne sted i Bergen 28.-29 september

Reisekostnader
Deltakerne må selv dekke sine reisekostnader tur/retur Bergen.
Deltakeravgift er kr. 5.500 .-
Avgiften dekker overnatting fra Onsdag til fredag. Hvis det er deltakere fra Arrangør by beregnes denne å bo hjemme. Avgiften dekker også bespisning under bankett for deltaker.

NM-styret oppfordrer deltakerne å ha med ”pent antrekk” til NM-festen .

Hoveddommer og andre dommerne blir offentliggjort senere.

Monika Kålås er ansvarlig for oppgaven og gjennomføringen i Bergen under NM.

De ulike oppgaven:

 Teori oppgave

  • Oppgaver om mat og vin

 Blindlukting av vin:

  • 6 typer vin

Brennevin:

  • 10 typer brennevin

 Sablering av champagne:

  • Ta med egen sabel
  • Skjenking i 8 glass – et skjenk – lik mengde
  • Flasken skal være tom i siste glass

Mat og vin i kombinasjon:

  • Her vil dere få utlevert en ferdig satt meny, og dere skal sette en drikkemeny til dette
  • Dette vil foregå muntlig for dommere
  • Meny skal presenteres på engelsk

 Transjering av ost:

  • Det SKAL serveres som en 4 rett, etter dessert
  • Oste retten går utenom kokke NM sin oppgave
  • Her skal dere transjere 3 ulike oster til 6 gjester ved bordet
  • Ostene er sponset av TINE

 Dekantering:

  • Hovedrett vin skal dekanteres til gjestene

Bar:

  • Dere får 3 gjester og skal servere 2 cocktails, 2 longdrink og

2 alkoholfrie drinker etter bestilling fra gjest. 1 av hver til dommer

Transjering og flambering av ananas

  • Dere skal transjere og flambere ananas for 2 personer som om det er en dessert i en 3 retters meny

Duk og dekking:

  • Det vil være runde bord
  • Dekkes til 6 gjester
  • 3 retters meny i samarbeid med kokk
  • Osteservering 4 rett.
  • DUNI vil være hovedsponsor på pynt, lys og etc.

 

Service:

  • Det skal serveres vin/alkoholfritt alternativ til alle rettene
  • All mat fra kokk serveres Amerikansk

Spørsmål vedr. Oppgaven kan rettes til Ann Mari pr. mail : annmari@selskaper.no

Med vennlig hilsen

Servitørlauget KKHR