Tilbake

Nordisk Kjøkkensjef Føderasjon (NKF) arrangerer Nordisk mesterskap;

  • Nordic Green Chef
  • Nordic Young Chef
  • Nordic Chef
  • Nordic Waiter

Norske Kokkers Landsforening er stolte over de norske utøverne som de siste månedene har forberedt seg til denne viktige konkurransen, da alle vet at de nordiske landene alltid er høyt rangert i andre viktige kokke-konkurranser.

I Kokke-OL 2020 var alle de nordiske landene på pallen i de tre gjeveste konkurransene, Norge ble winner over all National Teams senior, Sverige vant National Teams Junior og Danmark vant National Teams Community Catering. Forrige uke var de nordiske landene blant de 6 beste landene i Bocuse d’or Europa, bare Ungarn splittet de nordiske landene på topp.

I mange tiår, har det norske kokker hevdet seg blant de aller beste, og siden 1969 har Norske Kokkers Landsforening bidratt til å utvikle norske kokketalenter til vinnere i internasjonale konkurranser.

I år arrangeres Nordic Green Chef for første gang, etter samme modell som Årets Grønne Kokk i Norge. Grønn 3 retter meny til 12 personer på 4 timer

I denne konkurransen stiller Norge med et lag med et lag fra Trondheim. Nils Flatmark Britannia Hotel og Tonje Svee, fra To Rom Og Kjøkken. De konkurrerer i kveld, 28.3.2022 og det skal bli spennende å følge med den nye konkurransen. Nils Flatmark har tross sin unge alder vært en kort tur innom De Norske Kokkelandslagene, og har lang erfaring med gode norske råvarer og Det Norske Kjøkken fra et sterkt matfaglig miljø i Lom og Brimi’s rike.

Nordic Chef, her representerer Håkon Solbakk Norge. Håkon vant denne konkurranseplassen, da han i oktober ble nr. 2 i Årets Kokk 2021. Håkon Solbakk jobber også på Britannia i Trondheim og er en erfaren konkurransekokk. Håkon har i flere år vært med på De Norske Kokkelandslagene, og jobber til daglig i et kreativt og utviklende miljø. Håkon får tildelt en assistent på konkurransekjøkkenet, en assistent han må benytte til ulike oppgaver i kjøkkenet under konkurransen. Konkurransen er i morgen, 29.mars 2022

Nordic Young Chef, her representerer Håvard Onsøyen Norge. Håvard jobber til daglig på Statholdergaarden i Oslo. Håvard er utøver på De Norske Kokkelandslagene junior, og har tidligere vunnet det som i dag heter ASKO Servering Norgescup for Kokkelærlinger. Håvard står i starten av en karriere som konkurransekokk, og det skal bli spennende å følge han videre. Også Håvard får tildelt en assistent på konkurransekjøkkenet, en assistent som han må benytte til ulike oppgaver i kjøkkenet under konkurransen. Konkurransen er i morgen, 29.mars 2022

I konkurransene Nordic Chef og Nordic Young Chef.

Skal deltagerne lage en 3 rettermeny til 12 gjester , hvor følgende innhold må være med (60 %)

  • Forret hovedråvare: Frilands kylling og rabarbra
  • Hovedrett hovedråvare: Sterling kveite og blåskjell fra Vilsund
  • Dessert hovedråvare: Callebaut hvit sjokolade, bringebær og rødbete

 Nordic Waiter, her representerer Birk Torp Norge. Birk er også fra Trondheim, hvor han har gått læretiden sin på To Rom Og Kjøkken og jobber i dag som vinkelner.  Birk har tross sin unge alder konkurrert i flere nasjonale konkurranser, internasjonale konkurranser og vært Norges deltager i SKILLS. Servitør konkurransen er en tøff konkurranse, med veldig mange forskjellige konkurranseelementer.

  • Four‐course dinner menu
  • The guest’s tables
  • Bartending:
  • Beverage tasting:
  • Champagne Sabrage (sabering)
  • Surprise service

Norske dommere i Herning

Norge stiller også med meget kompetente dommere i Nordisk, i både kokk- og servitørkonkurransene

  • Kjetil Gundersen, NKL Vestfold, en av Norges A-sertfiserte dommere i WACS
  • Ann Mari Wang Johansen, servitørlauget KKHR