Tilbake

Norge ble beste nasjon i Nordic Chefs Challenge i Herning 17-19. mars 2024!

Norges debutant i nordisk, Melina Wang Brekke vant Nordic Young Chef 2024 og Nils Flatmark «Winner over all» prisen i Nordic Chef Challenge 2024!

Norge har konkurrert i alle 4 konkurranser: Nordic Chef, Nordic Young Chef, Nordic Green Chef og Nordic Waiter.

 

Nils Flatmark tok gullet i Nordic Chef 2024!
Danmark ble nr. 2 og Finland nr. 3. Se gull-menyen nedenfor.

Vi i Norske Kokkers Landsforening lar oss imponerte, er stolte og utrolig glade over Nils sine prestasjoner.
— Det å vinne Nordic Chef etter å ha vunnet Nordic Green Chef to år på rad, er så klart veldig stas og betyr enormt mye for meg! Jeg valgte denne gangen å dra menyen enda ett hakk ned og gjøre «true cooking» gjennom hele menyen. Lite former og satsing på smak! Som min matfilosofi er basert på Ekte, Enkelt og Naturlig, sier Nils Flatmark.
Nordic Chef 2024 19. mars
I tillegg til å bli Nordic Green Chef i 2022 og 2023 er Nils også  Norgesmester i Kokkekunst 2022 og Årets Grønne Kokk 2023. Nils jobber i dag på Storfjord hotel, hvor han er Kjøkkensjef og F&B manager, og han deltok i Culinary Olympics 2024 med De Norske Kokkelandslagene Senior.

Nordic Chef 2024 – Norway – Meny
Forrett
Pan-fried Sterling white halibut, lightly pickled carrot, baked carrot and a creamy white wine sauce.
Hovedrett
Roasted duckbreast, breaded duck-thighs confit and potatoes, cauliflower pure, baked cauliflower, saute of spinach, mushrooms and cauliflower leaves and a sauce of duck
Dessert
Milk chocolate mousse of Valrhona 40% with a center of blueberry, covered in milk chocolate velur. Apple cake, fresh blueberries, Blueberry and apple foam, toasted hazelnuts, apple jam, salt caramel, ice cream and honey cracker.

 

Melina er nordens beste unge kokk i 2024!
Danmark ble nr. 2 og Island nr. 3. Se Melinas gull-meny under bildet.
Nordic Young Chef  19. mars
Melina Wang Brekke fra Trondheim, en spennende nykommer i NKL-sammenheng. Melina har tross sin unge alder (21) allerede markert seg i flere konkurranser. Hun har vært commis to ganger: Team Svendsen – Årets Unge Kokk 2021, hvor hun ble kåret til årets unge commis, og Team Solbakk – Årets Kokk 2023, hvor hun ble kårets til årets commis. I dag jobber Melina i Speilsalen på Britannia i Trondheim.

Nordic Young Chef 2024 – Norway – Meny
Forrett
Baked Sterling Halibut
Parsley salad with turnip and spring carrots
Caramelized yeast butter sauce
Hovedrett
Fried duck breast & roasted duck thigh,
Soft beetroot dumpling with onion & cauliflower
Sauce velouté
Dessert
Jiavara cremeux
Compressed apples & celeriac crisp
Blueberry financier
Creme Fraiche sorbet

 

Sølv til Norge i Nordic Green Chef 2024! 
Sverige vant gullet og Danmark tok bronse.

Nordic Green Chef 18. mars
Eline Sofie Sunde og «Mymint» Siriyaporn Rithisirikrerg fra De Norske Kokkelandslagene representerte Norge i årets Nordic Green Chef. Jentene levere denne, grønne sølvmenyen.

Nordic Green Chef 2024 – Norway – Meny
Forrett
Not missing the meat – Burger
Pan fried red beets with thyme, Crispy Jarlsberg, Charred avocado, Pickled fennel salad
Aioli with sauteed white onion
Soft burger bun
Hovedrett
North & East – The viking and the samurai
Dumplings filled with jerusalem artichokes, shallots and mushroom
Potatoes cooked in butter, Pointed cabbage, marinated Juanita tomatoes and cucumber, Jerusalem artichoke purè
Sauce of roasted tomatoes and cucumber juice
Dessert
Fresh ending
Apple sorbet and blueberry coulis, Crème fraiche, blueberry and vanilla foam, Shortcrust biscuit topped with apple meringue and lemon marmalade, Jivara chocolate cremeux with salted caramel,
Warm Crème Anglaise, Tuile

Mathias Toresen tok sølv i Nordic Waiter
Danmark tok gullet og Finland bronse. Se årets servitøroppgave nedenfor.

Nordic Waiter 19. mars
Mathias Toresen er er den første og eneste norske servitøren som har vunnet Hans Majestet Kongens pokal, den vant han i 2023. Mathias er tross sin unge alder(29) en rutinert konkurranseservitør, og en meget engasjert fagressurs for servitøryrket. Han jobber til daglig som restaurantsjef på Oslo Militære Samfund.

Nordic Waiter 2024 – Norway
Four‐course dinner menu (3 courses to be served from the Kitchen) will be served to times six guests.
One of the courses will be served on a platter. (English silver service). There is also going to be a choice of cheeses
Beverages/wines are selected from a specified wine list One of the wines shall be decanted at the table.
Flower decorations
Bartending
Traditional mixing of drinks, incl. alcoholic and non-alcoholic.
Beverage tasting: Five different questions will be asked for each glass
Champagne Sabrage (Sablering)

NKL gratulerer alle utøverne med fantastiske pallplasser!