Tilbake

IKA Culinary Olympics er den eldste, største, viktigste og mest mangfoldige kokkekonkurransen i verden. Culinary Olympics samler og engasjerer verdens beste kokker på tvers av kontinenter, generasjoner og kulturer. Vi snakker om mer enn 1800 dedikerte kokker fra 67 nasjoner.

De Norske Kokkelandslagene har i 55 år deltatt i IKA CULINARY Olympics og utviklet unge kokketalenter til å bli vinnere i de store og mest prestisjefulle kokkekonkurransene i verden. Den formidable innsatsen har hatt, og har stor betydning for kokkefaget og engasjementet i Kokke-Norge.

De Norske Kokkelandslagene fremhever betydningen av å jobbe sammen som lag og uttrykke sin individuelle lidenskap til kokkefaget som «lagspiller». Vi snakker om lidenskap, engasjement, dedikasjon og tusenvis av timer med perfeksjon. Enhver utøver på De Norske Kokkelandslagene kan anse forberedelsene til hvert mesterskap, arbeidet mellom mesterskapene og den totale deltagelse på De Norske Kokkelandslagene som en del av en viktig videreutdanning innenfor kokkefaget.

I IKA CULINARY OLYMPICS konkurrerer De Norske Kokkelandslagene i til sammen 5 konkurransekategorier.

De møter konkurrenter fra hele verden, samt en oppmerksom, kvalifisert jury. I enhver konkurranse av denne karakter skapes nye trender og ny innovasjon for fremtiden. Norge er stolt av å bidra til akkurat dette.

Slik konkurrerer De Norske Kokkelandslagene i Culinary Olympics, link Competition-Days-IKA-2024

-Dette er egentlig en trekning vi skal være fornøyd med. Kokkelandslaget Community Catering skal nok en gang konkurrere på mesterskapets første dag, og Kokkelandslaget og Kokkelandslaget junior skal begge konkurrere i Restaurant of Nations på konkurransens andre dag. Når alle de norske lagene konkurrerer i restaurant of Nations først, har alle lagene nok energi og mentale ressurser til den største konkurransekategorien i mesterskapet. Kokkelandslaget og Kokkelandslaget Junior får ro og tilstrekkelig tid til å forberede seg til Chefs Table senere i mesterskapet, kommenterer Gunnar Hvarnes, manager for De Norske Kokkelandslagene på telefon fra Sandnes.

Leder av NKLs faglige utvalg og De Norske Kokkelandslagenes faglige mentor i forberedelsene til Culinary Olympics, Kjetil Gundersen, er også veldig godt fornøyd med trekningen til Norge. -Det gjelder å være mentalt godt forberedt, jobbe smart, strukturert og spare energi til siste konkurransedag for Kokkelandslaget og Kokkelandslaget Junior. Jeg skal sammen med manager, kapteiner og NKLs serviceteam bidra til at De Norske Kokkelandslagene er godt forberedt til hver konkurranse i mesterskapet, avslutter Kjetil Gundersen.