Tilbake

De Norske Kokkelandslagene ledes av Norges mest meritterte kokk, Manager Gunnar Hvarnes.
Gunnar Hvarnes har en enorm erfaring fra kokkekonkurranser på alle nivåer. Gunnar kjennetegnes som en kreativ og nysgjerrig kokk. Han er svært opptatt av råvarenes egenart, har en ujålete stil, men kompromissløs på enkelhet og smak. Han vet hva som skal til for å nå De Norske Kokkelandslagene mål i VM i Luxembourg 2022.

Foto: Vest Vind Media

Inspirert av besteforeldrene

Gunnar Hvarnes (45) fra Hvarnes-bygden i Lågendalen utenfor Larvik ble tidlig i ungdomsårene inspirert og påvirket av gode mattradisjoner. Mine besteforeldre gjorde meg interessert i matlaging, hos dem var det alltid full oppdekking, alt på bordet var hjemmelaget og håndlaget mat, forteller kokkelandslagenes manager.

TRE NORSKE KOKKELANDSLAG – ÉN MANAGER
Norge har i flere tiår hatt to kokkelandslag, inntil 2018 da ble Kokkelandslaget Community Catering opprett av Norske Kokkers Landsforening (NKL). NKL ønsket at De Norske Kokkelandslagene fra 2021-2025, alle skulle ha en felles manager, og Gunnar Hvarnes er den første manager for De Norske Kokkelandslagene med dette ansvaret.

– Å være manager for tre norske kokkelandslag er en stor og krevende arbeidsoppgave, og en organisasjonsmodell som krever en leder med stor kapasitet, erfaring og kunnskap. Den lederen er Gunnar Hvarnes. Gunnar er svært kreativ, han jobber målrettet, strukturert og dedikert med alle tre landslagene og alle relasjoner rundt De Norske Kokkelandslagene, forteller en imponert NKL president Kim-Håvard Larsen.

Mål og ambisjoner

De Norske Kokkelandslagene har alltid et bevisst forhold til mål, ambisjoner og prestasjoner. Gunnar har som manager, jobbet mye med lagenes kapteiner og utøvere, for å gjøre lagene og den enkelte utøver klar til mesterskap. Alle viser en enorm dedikasjon, lidenskap og engasjement for å nå de mål og ambisjoner de har satt for Culinary World Cup 2022. Gjennom tusenvis av timer på samling har De Norske Kokkelandslagene utviklet seg, forberedt seg og perfeksjonert seg for å nå sine mål og ambisjoner, og jeg forventer at våre lag oppnår topplasseringer i Luxembourg sier Gunnar Hvarnes.

Gjennom Culinary World Cups 50-årige historie, vant Norge sist i 2006, med Sven Erik Renna som manager og Gunnar Hvarnes som kaptein. Kokkelandslaget og Kokkelandslaget junior vant begge bronjse sammenlagt i Culinary World Cup 2018 i Luxembourg.

Her er Gunnar Hvarnes sin merittliste:
• Lærling på Gaustablikk Høyfjellshotell, deltar i sin første lærlingekonkurranse i 1994
• Deltaker i NM i Kokkekunst 1999 og 2003
• Vinner Sølv i NM I KOKKEKUNST 2004
• Vinner av NM I KOKKEKUNST 2006
• Vinner Gull i Culinary World Cup med Det Norske Kokkelandslaget i 2006
• Vinner av NM I KOKKEKUNST 2007
• Vinner Gull i IKA Culinary Olympics med Det Norske Kokkelandslaget i 2008
• Vinner Årets Kokk 2009
• Norges deltaker i Bocuse d’Or Europa 2010
• Vinner bronse i verdensfinalen i Bocuse d’Or 2011
• Coacher Christopher W. Davidsen til sølv i Bocuse d’Or 2017
• Coacher Christian Andre Pettersen til Gull i Bocuse d’Or Europa 2018
• Coacher Christian Andre Pettersen til Bronse i Bocuse d’Or 2019
• Coacher Christian Andre Pettersen til Gull i Bocuse d’Or Europa 2020
• Leder Kokkelandslaget senior til gull  og laget blir «Winner over all» i IKA Culinary Olympics 2020