Et nasjonalt rekrutteringstiltak – premiere 14. oktober 2021
Norske Kokkers Landsforening skal synliggjøre at rekruttering til Kokkefaget må foregå på flere områder og jobbe for at kokkefaget fortsatt beholder sin posisjon som faget med flest fullførte utdanningsløp innenfor Restaurant- og Matfag. Det er godt kjent at mange elever «dropper ut» av påbegynt utdanningsløp etter VG1, Norske Kokkers Landsforening ønsker at KokkeCampus skal bidra til å redusere dette antallet. Mat- og måltidsbransjen trenger motivert ungdom og det vil alltid være jobb for faglærte kokker i bransjen. Hvert år fullfører mer enn 600 unge kokker sitt utdanningsmål i VGS. Etter VG1 og VG2 i skole, VG3 som læretid i bedrift – avslutter de sin yrkesfaglige utdanning med fagprøve og blir faglært kokk / faglært institusjonskokk.
Målgruppen for KokkeCampus er VG1-elevene som har søkt Kokk VG2. NKLs KokkeCampus skal i 2021 være et tilbud for 20 motiverte elever fra hele kokke Norge. Søkere må ha fullført VG1, søkt VG2 kokk, og minimum ha karakteren 2 i alle fag og være motivert for å delta i TINE MatCup. Ungdommen har presentert seg selv i en søknad og med en liten.
KokkeCampus vil hver dag ha en teoridel og en prsaksisdel. Her vil kompetansemål og læreplansmål for VG2 og VG3 kokk være på timeplanen. Rektor og faglig ansvarlig på KokkeCampus er Adjunkt ved Ole Vigs vgs i Stjørdal og NKLs fungerende president Kyrre Dybdal. Instruktørene fra NKLs partnere i næringslivet, vil være instruktører med sin bakgrunn og kompetanse. KokkeCampus foregår hver dag på BAMA Landslagkjøkken.
På KokkeCampus siste dag, holder De Norske Kokkelandslagenes manager Gunnar Hvarnes og Kaptein på Kokkelandslaget Junior Tonje Torvanger, en Master Class. Her vil elevene få en boost, i form av delt kunnskap og kompetanse fra noen av Norges fremste konkurransekokker. Her vil elevene få nyttige tips, før de selv skal presentere sine ferdigheter i en SPEED-COOKING konkurranse.
Alle deltagere er kandidater til prisen Årets Kokketalent 2021.Prisen tildeles den eleven som utmerker seg gjennom sin søknad, sin presentasjon av seg selv på film, gjennom sitt engasjement under hele KokkeCampus, gjennom sine holdninger og i den avsluttende SPEED-COOKING konkurransen. Prisen deles ut på avslutningen den 18.oktober.
Ved søknadsfristens utløp 10.sept – hadde 42 elever søkt på 2o plasser. Elevene er fra 15 vgs i Norge, fra alle NKLs fire regioner i landet og i alderen 16-17 år. Deltagerlisten kan gjerne oppfattes som en oversiktover 20 unge kokke talenter, på vei inn i n spennende og kreativ kokkekarriere. Her er deltager oversikt for KokkeCampus 2021.
Synva Gjerde Knapastad | Voss vgs | Voss |
Thorvald Gabestad Nørsett | Strinda VGs | Spongdal |
Torje Torvik | Herøy vgs | Fosnavåg |
Tommy R. Batchar Munthe | Karmsund vgs | Karmøy |
Tuva Bigseth | Borgund vgs | Tennfjord |
Erlend Liabø Karlsen | Karmsund vgs | Haugesund |
Niaz Smestad | Nannestad vgs | Gjerdrum |
Mats Eriksen Holmsen | Nannestad vgs | Eidsvoll Verk |
Leni Brown-Hanssen | Strinda vgs | Ranheim |
Abel M. Ghilamichael | Senja vgs | Sørreisa |
Rikke Haraldstad | Narvik vgs | Narvik |
Martin Lykke Trier | Norsk Restaurantskole | Moss |
Jenny Johansen | Greveskogen vgs | Tønsberg |
Vetle Almås Rege | Fitjar vgs | Stord |
Rattree Yuthavorn | Karmsund vgs | Vormedal |
Ingebrigt Pedersen | Ole Vig vgs | Stjørdal |
John-Martin Vivelid | Sandefjord vgs | Sandefjord |
Robert Omarson | Sandefjord vgs | Sandefjord |
Laila Nordstrand | Borgund vgs | Sykkylven |
Max Sekroun | Herøy vgs | Ulsteinvik |
Vetle Ramse | Sam Eyde vgs | Kongshavn |