Tilbake

Norske Kokkers Landsforening arrangerer KokkeCampus, for fremtidens norske kokker 14-18.oktober i Oslo.

NKL ønsker at KokkeCampus skal være en arena hvor fremtidens kokker og Norges unge kokketalenter, skal bli inspirert, oppleve mestring, bli motivert til å fullføre sin påbegynte utdanning. På KokkeCampus starter deres fremtidig kokkekarriere. KokkeCampus blir en annerledes «skole» med en betydelig næringslivsorientert undervisning, der mange av NKLs partnere skal være instruktører innefor sitt fagfelt. På KokkeCampus får fremtidens norske kokker på denne måten anledning til å etablere relasjoner og bygge nettverk til NKLs ledere, De Norske Kokkelandslagene, NKLs partnere og de andre deltagere – nyttige relasjoner senere i den enkeltes kokkekarriere.

Et nasjonalt rekrutteringstiltak – premiere 14. oktober 2021

Norske Kokkers Landsforening skal synliggjøre at rekruttering til Kokkefaget må foregå på flere områder og jobbe for at kokkefaget fortsatt beholder sin posisjon som faget med flest fullførte utdanningsløp innenfor  Restaurant- og Matfag. Det er godt kjent at mange elever «dropper ut» av påbegynt utdanningsløp etter VG1, Norske Kokkers Landsforening ønsker at KokkeCampus skal bidra til å redusere dette antallet. Mat- og måltidsbransjen trenger motivert ungdom og det vil alltid være jobb for faglærte kokker i bransjen. Hvert år fullfører mer enn 600 unge kokker sitt utdanningsmål  i VGS. Etter VG1 og VG2 i skole, VG3  som læretid i bedrift  – avslutter de sin yrkesfaglige utdanning med fagprøve og blir faglært kokk / faglært institusjonskokk.

Målgruppen for KokkeCampus er VG1-elevene som har søkt Kokk VG2. NKLs KokkeCampus skal i 2021 være et tilbud for 20 motiverte elever fra hele kokke Norge. Søkere må ha fullført VG1, søkt VG2 kokk, og minimum ha karakteren 2 i alle fag og være motivert for å delta i TINE MatCup. Ungdommen har presentert seg selv i en søknad og med en liten.

Kompetanse- og læreplansmål

KokkeCampus vil hver dag ha en teoridel og en prsaksisdel. Her vil kompetansemål og læreplansmål for VG2 og VG3 kokk være på timeplanen. Rektor og faglig ansvarlig på KokkeCampus er Adjunkt ved Ole Vigs vgs i Stjørdal og NKLs fungerende president Kyrre Dybdal. Instruktørene fra NKLs partnere i næringslivet, vil være instruktører med sin bakgrunn og kompetanse. KokkeCampus foregår hver dag på BAMA Landslagkjøkken.

Master Class

På KokkeCampus siste dag, holder De Norske Kokkelandslagenes manager Gunnar Hvarnes og Kaptein på Kokkelandslaget Junior Tonje Torvanger, en Master Class. Her vil elevene få en boost, i form av delt kunnskap og  kompetanse fra noen av Norges fremste konkurransekokker. Her vil elevene få nyttige tips, før de selv skal presentere sine ferdigheter i en SPEED-COOKING konkurranse.

Årets Kokketalent – prisen deles ut for første gang i 2021!

Alle deltagere er kandidater til prisen Årets Kokketalent 2021.Prisen tildeles den eleven som utmerker seg gjennom sin søknad, sin presentasjon av seg selv på film, gjennom sitt engasjement under hele KokkeCampus, gjennom sine holdninger og i den avsluttende SPEED-COOKING konkurransen. Prisen deles ut på avslutningen den 18.oktober.

Stor interesse for å delta

Ved søknadsfristens utløp 10.sept – hadde 42 elever søkt på 2o plasser. Elevene er fra 15 vgs i Norge, fra alle NKLs fire regioner i landet og i alderen 16-17 år. Deltagerlisten kan gjerne oppfattes som en oversiktover 20 unge kokke talenter, på vei inn i n spennende og kreativ kokkekarriere. Her er deltager oversikt for KokkeCampus 2021.

Synva Gjerde Knapastad Voss vgs Voss
Thorvald Gabestad Nørsett Strinda VGs Spongdal
Torje Torvik Herøy vgs Fosnavåg
Tommy R. Batchar Munthe Karmsund vgs Karmøy
Tuva Bigseth Borgund vgs Tennfjord
Erlend Liabø Karlsen Karmsund vgs Haugesund
Niaz Smestad Nannestad vgs Gjerdrum
Mats Eriksen Holmsen Nannestad vgs Eidsvoll Verk
Leni Brown-Hanssen Strinda vgs Ranheim
Abel M. Ghilamichael Senja vgs Sørreisa
Rikke Haraldstad Narvik vgs Narvik
Martin Lykke Trier Norsk Restaurantskole Moss
Jenny Johansen Greveskogen vgs Tønsberg
Vetle Almås Rege Fitjar vgs Stord
Rattree Yuthavorn Karmsund vgs Vormedal
Ingebrigt Pedersen Ole Vig vgs Stjørdal
John-Martin Vivelid Sandefjord vgs Sandefjord
Robert Omarson Sandefjord vgs Sandefjord
Laila Nordstrand Borgund vgs Sykkylven
Max Sekroun Herøy vgs Ulsteinvik
Vetle Ramse Sam Eyde vgs Kongshavn