Tilbake

Kokke-OL, eller IKA Culinary Olympics, som det heter profesjonelt, er den eldste, største og mest mangfoldige internasjonale kokkekunstkonkurransen i verden.

Fylt med lidenskap, dedikasjon og engasjement jobber faglærte, profesjonelle kokker med det perfekte samspillet mellom ingredienser, tilberedning, smak og presentasjon. I rettferdig konkurranse har nye kulinariske trender og innovasjon blitt skapt i nesten 125 år. De Norske Kokkelandslagene har deltatt i konkurransen de siste 55 årene, og i denne tidsperioden har vi utviklet unge kokketalenter til å bli vinnere.

Alle som noen gang har deltatt i IKA Culinary Olympics vil alltid huske den spesielle teften, stemningen, atmosfæren og følelsen som gjør dette arrangementet så unikt. Ingen annen internasjonal konkurranse for kokker er så viktig, mangfoldig, omfattende og spennende som Kokke-OL. IKA Culinary Olympics i Stuttgart samler de mest talentfulle kulinariske artistene fra hele verden – et «once in a lifetime»-arrangement som har blitt gjentatt hvert fjerde år siden 1900.

Til IKA CULINARY OLYMPICS i 2024 venter man mer enn 1800 kokker fra 67 land og mer enn 100.000 besøkende. I de nasjonale konkurransene skal Norges tre kokkelandslag kjempe mot 24 andre nasjoner om de mest prestisjefylte resultatene – WINNER OVER ALL!

Inndelt i ulike konkurransekategorier, møtes verdens mest talentfulle kokker, med en spesiell lidenskap for konkurranser, i CULINARY OLYMPICS. De møter konkurrenter fra hele verden, samt en oppmerksom, kvalifisert jury. Her skapes nye trender, ny innovasjon og prisvinnende kreasjoner blir servert.

Konkurransen krever maksimal konsentrasjon og mye kunnskap. I tillegg til smak, på vei til pallen, teller kreative prestasjoner minst like mye som renslighet, hygiene, bærekraft på arbeidsplassen og ofte er lagånden avgjørende når det gjelder å vinne.

Foto: Gull-landslaget fra Kokke-OL i 2020

Vil du være med å heie frem landslagene våre? Bli med som supporter!! Les mer om supporterturene i regi av NKL og Ticket Gruppereiser