Tilbake

NKL arrangerer 3 NM konkurranser 27-29. september 2022 i Trondheim

    • NM i Kokkekunst for faglærte kokker

      • Årets NM i KOKKEKUNST er en tre stegs konkurranse, for faglærte kokker og en commis med godkjent lærekontrakt. NMs faglige forankring og kreative utvikling er plassert hos Norske Kokkers Landsforenings faglige utvalg
      • Det velges ut 16 deltagere til semifinalen 28. sept 2022
      • De seks beste deltagerne i semifinalen går til finalen 29. sept 2022
      • Årets hoveddommer i NM I Kokkekunst er Sven Erik Renaa
    • NM i Community Catering for faglærte kokker

      • Oppgaven skal beregnes til 120 gjester i personalrestaurant
      • Oppgaven skal kun lages til 15 gjester
      • Laget skal være 2 kokker (må ha fagbrev)
      • 4 timer prepp i kjøkken
      • Det må være mulig å plassere hele menyen på servicebrett, unntaket kan være desserten om den består av iskrem/sorbet. For å servere en perfekt dessert kan gjestene få den på et senere tidspunkt
      • Blant de innsendte oppgavene, velges det ut 6 lag, som skal kjempe om NM-tittelen 28. sept 2022
    • NM i Servitørfag for faglærte servitører

      • Første del av oppgaven er en kvalifiserings oppgave. Her skal det sendes inn en skriftlig oppgave til vurdering.
        Oppgaven skal bestå av:
        En innledningsdel med informasjon om deg selv å din fagmessige historie, og en hoveddel hvor du skal lage en grønn og bærekraftig meny. Denne skal bestå av fire retter (teoretisk). Det skal settes en alkoholfri drikkepakke til menyen med gode utfyllende begrunnelser til hvorfor valgene gjøres.
        Aperitiffen i menyen skal være en mocktail som skal lages i baren på konkurransearenaen.
        Den avsluttende delen av oppgaven skal fortelle om dine motivasjonsfaktorer innenfor faget og en tekst om hvilke mål og håp du har for videre utvikling.

Norgesmesterskapene arrangeres av Norske Kokkers Landsforening og  Servitørlauget KKHR, og ambisjonen er å lage den beste versjonen av NM i respektive fag.

Hans Majestet Kongens pokal er det gjeveste trofeet som deles ut i norske mesterskap, og i år deles den ut til vinneren av NM i Kokkekunst. I tillegg er det pengepremier og gavepremier til alle deltagere.

Vinneren av NM I KOKKEKUNST får delta i Veien til Årets kokk og Årets kokk 2023, så sant Akademiets ferdighetsbetingelse er oppfylt

Norske Kokkers Landsforening vil strekke seg langt for å stille med et dommer-team, som er et Norgesmesterskap verdig. Dommere offentliggjøres tett opp til konkurransen.

Alle tre konkurransene har påmeldingsfrist 15.mai 2022 – påmelding skal sendes til post@nkl.no

Alle innsendte NM oppgaver vil bli vurdert av en anonym, geografisk nøytral jury. deltagerne som kvalifiserer seg til NM konkurransene 2022, presenteres i en livesending på FB – 2.juni 2022.

Oppgavene til den enkelte konkurransen finner du i lenkene under, og skulle noen ha spørsmål om konkurransene – sender dere spørsmål til post@nkl.no

NM I KOKKKUNST 2022

NM i KOKKEKUNST oppgave 2022

Påmelding NM I KOKKEKUNST 2022

MENY-ARK NM i Kokkekunst 2022

NM i Community Catering 2022

NM I Community Catering oppgave 2022.

Påmelding NM CC 2022

MENY-ARK NM Community Catering 2022

NM i Servitørfag 2022

Oppgave- NM i servitørfaget 2022

Konkurransen skal foregå på E.C DAHLS bryggeri, en moderne event arena. Her bygger Electrolux Professional konkurransekjøkken, og det bygges en funksjonell restaurant for helheten i konkurransen. Alle vil få mer detaljert informasjon etter at deltagerlisten er publisert 2.juni 2022.

Her ser dere foreløpige skisser av konkurransearenaen.

Kjøkkenskisse – vedlegg oppgave, NM 2022

Vi ser frem til å motta din påmelding og håper at det blir riktig mange som vil delta i tidenes beste utgave av NM konkurransene.

 

A&Q list ( Oppdateres fortløpende)

 

Skal jeg skrive menyen min etter gitte råvarer på oppgaven? Samt grønnsaker (grønnkål).

Eller må jeg dikte opp en meny der jeg også setter inn grønnsaker fra Mystery basket?

Disse varene skal brukes ved innsending av oppgaven.

Frukt og grønt fra BAMA

Gressløk, bladpersille, estragon, salvie, løpstikke, kjørvel,

Mandelpotet, Gulrot fra Frosta , Fennikel fra Viken Gård på Frosta

Hvitløk, Grønnkål, Norske pære Celina / BAMA 166204

Lokale grønnsaker fra Frosta i sesong, kommer mer info når vi nærmer oss NM i samråd med arrangør.

Tilleggs grønnsaker fra Frosta vil bli offentliggjort senere, de utvalgte deltakeren vil da få anledning til å justere oppgaven sin med disse.

stemmer det at det ikke er tilgjengelig Egg og Gelatinplater til finaleoppgaven?

Egg og gelatin vil bli tilgjengelig

– Hva slags tang er det tilgjengelig?

Kjetil Gundersen

Stemmer det at 30% Kjøtt/ 70% grønnsaker er riktig forhold? det virker som veldig lite kjøtt?

Det stemmer, vi ønsker bevist mindre andel kjøtt på tallerkenen i denne konkuransen

Hva er det lov til å gjøre i denne prepp timen dagen før finalen?, om man kommer dit?

Dette er hva som kan skje på prepp dagen før finale

·       Grønnsaker skrelles, ikke kuttes eller formes

·       Salat urte vaskes

·       Urter kan plukkes

·       Veie opp tørrvarer oljer osv.

·       Sette opp stasjon til konkurransen

·       Prepp vil bli observert av plassdommer

Er kaffen til desserten kaffebønner eller malt kaffe?

Her vil det være tilgjengelig #evergood classic hele bønner og malt

Grønnsakslisten som står under finaleoppgaven, kan denne også brukes til finalen?

Disse varene skal brukes ved innsending av oppgaven.

Frukt og grønt fra BAMA

Gressløk, bladpersille, estragon, salvie, løpstikke, kjørvel,

Mandelpotet, Gulrot fra Frosta , Fennikel fra Viken Gård på Frosta

Hvitløk, Grønnkål, Norske pære Celina / BAMA 166204

Lokale grønnsaker fra Frosta i sesong, kommer mer info når vi nærmer oss NM i samråd med arrangør.

Tilleggs grønnsaker fra Frosta vil bli offentliggjort senere, de utvalgte deltakerne vil da få anledning til å justere oppgaven sin med disse.

Hvordan er det med tørrvarer? eks meat glue, agar agar, xantana? er dette noe dere har, eller tar man med selv?

Det er ikke lov å bruke meat glue, agar agar, eller xantana i denne konkuransen.

– Får man 2 kyllinger?

Det vil bli utdelt 1 stk Hel  Livech kylling per deltaker 1,8-2,0kg

Hvordan er det med oppvask? er det commisen sitt ansvar, eller er det andre som tar oppvask?

Her vil det være elever Det vil ikke være en dedikert elev/oppvaskhjelp på hvert konkurranse kjøkken. Oppvask må tas av kandidaten eller commis.