Tilbake

Stjernekokk Paul Bocuse er død.

Mannen bak verdens mest prestisjefylte konkurranse i kokkekunst Bocuse d’Or, er død, 91 år gammel.

Bocuse led av Parkinsons sykdom de siste årene av sitt liv.

Bocuse har vunnet mange priser, har oppnådd maksimalt antall Michelin-stjerner og er utropt til århundrets kokk.Han har også vært læremester for kokker som siden er blitt noen av verdens fremste.

Norges Kokkemesteres Landsforening lar Arne Brimi sin uttalelse til NRK i dag være norske kokkers siste hilsen til «monsieur paul»   – Har betydd så mye for så mange

Paul Bocuse har besøkt Norge flere ganger. Vi mottar meldingen om at Bocuse er død med stor sorg.

– Bocuse har betydd så mye for så mange, sier Arne Brimi

– Han er blitt et symbol for et helt fag og et helt yrke. Det er veldig trist at han nå er gått bort og en æra er over, men jeg håper arven etter ham blir godt ivaretatt. Det er jeg sikker på at den blir gjennom Bocuse d’Or.

Brimi forteller at Bocuse har vært til stor inspirasjon for kokker verden over.

– Den friheten som han gjennom sitt arbeid ga kokkeyrket i hele verden, er fenomenal, der kokken kunne få lov til å være seg selv og utøve faget med sin personlighet, sier Brimi.

– Han var en enorm inspirator for alle som var rundt ham. Og han var veldig opptatt av å dele og få opp interessen rundt råvarer, matkulturer, håndverket og rundt personligheter. Han så ikke på seg selv som den som hele tiden skulle være best, men som den som kunne være en inspirasjon for å gjøre et fag likeverdig i hele verden.