Tilbake

Bocuse d’Or-sølvvinner Christopher W. Davidsen og Top Chef vinner Renee Fagerhøi topper laget av de kjente kokkene som kommer for å heie frem talentene under lærlingekonkurransen Norgescup i Stavanger 24 og 25 februar.
Fra hele landet fra Troms til Agder kommer til sammen 21 lag med kokkelærlinger for å delta i konkurransen, og 11 lag med servitørlærlinger.
Dermed vil nær 100 deltakere konkurrere om å være best der kokkefag og servitørfag settes i førersetet. Det betyr mye for rekrutteringen til faget, og vil igjen bidra til god mat på våre matfat.
Talentene heies frem av sine helter, og både sølvvinner fra VM i Lyon nå i januar, Christopher W. Davidsen og Top Chef vinner Renee Fagerhøi er store forbilder for lærlingene som konkurrerer i Norgescup, sier prosjektlederne Anita Løyning og Frode Selvaag i arrangementskomiteen.

Blant de kjente kokkene som kommer er Renee Fagerhøi (hoveddommer), Jørn Lie (Leder for landslagene), Torill og Sven Erik Renaa, Daniel Rouge Madsen (konferansier), Karl Erik Pallesen (Fisketorget i Stavanger), Gunnar Jensen (Mathallen i Tromsø) og Christian André Pettersen.
– Alle disse har markert seg positivt i konkurranser og på TV, de har Michelinstjerner og det er kjempeviktig at lærlingene får møte sine forbilder. Vi gleder oss til å se talentene markere seg, mange av dem vil vi nok høre mer til i fremtiden, sier Løyning og Selvaag.

Fakta om Norgescup 24. – 25. Februar 2017 på Jåttå VGS:
• Konkurranse for kokk- og servitørlærlinger – de skal lage mat med tildelte råvarer og servere maten til ”gjester” og blir målt på tid, kvalitet, gjennomføring og smak
• 90 deltakere er forventet å melde seg på (30 lag med 3 deltakere + lagleder)
• Årets ingredienser er Sterlingkveite, sjømat fra Lerøy, Smaalene hel kylling, TINE Smør og kremfløte, Valhrona sjokolade og jordskokk fra Bama
• Over 50 kokker jobber dugnad på arrangementet som feirer i år 30 år siden starten i 1987
• Målet med Norgescup er å skape engasjement og kunnskap om faget for kokker og servitører
• Det er også en viktig arena for nettverk og faglig stolthet
• Norgescup går over to dager og vinnerne kvalifiserer seg til Nordisk konkurranse for kokk- og servitørlærlinger
• Norgescup har med lag fra hele landet
For mer informasjon: www.norgescup.com

Samtidig pågår konkurransen TINE Matcup, som er en tilsvarende konkurranse for elever på matfag som er i sitt andre år på videregående skole. Her får elevene prøve ut sitt konkurranseinstinkt og kjent på hva det innebærer. Målet er å motivere dem til å satse videre.
Kontakt:
Anita Løyning mobil: 93 09 12 12 Epost: anita@noh.no
Frode Selvaag mobil: 91 54 91 33 Epost: frode@ryfylkekokken.no

Foto: Morten Holt