Tilbake

Sven Erik Renaa er Norges første medlem i Worldchefs Culinary Competition Committee!

Sven Erik Renaa er en prisbelønt og meritert kokk, som opprinnelig er fra Trondheim. I hjembyen startet Renaa ved Britannia Hotell der moren også jobbet. Stavanger ble senere hans hjemby, der han startet på Gastronomisk Institutt og senere var involvert i flere restauranter før han i 2009 etablerte sin egen virksomhet Renaa Restauranter og Re-Naa ble hans prioritet. I 2016 fikk Re-NAA sin første stjerne i Guide Michelin og i februar 2020 fikk Re-Naa sin andre stjerne.

Tekst: Espen Wasenius Foto: Thomas Floyd

Sven Erik er en høyt respektert kokk på den globale arenaen, med de beste resultater fra kokkekonkurranser på internasjonalt nivå. Han var toneangivende i en viktig periode for De Norske Kokkelandslagene fra 2000-2008, han vil bli husket for de gode resultatene han oppnådde med De Norske Kokkelandslagene. Bronse fra IKA Culinary Olympics i 2000, Vinner av Culinary World Cup i Luxembourg 2006, gull i Chicago Culinary Classics 2007, og når han som manager for De Norske Kokkelandslagene vant gull i verdens største og mest prestisjefylte konkurranse IKA Culinary Olympics i 2008. Sven Erik har også utmerket seg i individuelle konkurranser, han vant Årets Kokk i 2006 og tok 4 plass i Bocuse d’or finalen i Lyon i2007, med beste fiskerett.

De siste årene har han som en av 3 norske A- sertifiserte dommere, representert Norske Kokkers Landsforening i Worldchefs konkurranser. De to andre A-sertifiserte dommerne er Jørn Lie og Kjetil Gundersen.

-Kjetil Gundersen uttaler til nkl.no at Norge skal være stolte og glade for utnevnelsen av Sven Erik. Det betyr at Sven Eriks innsats har blitt lagt merke til, og at Norge oppnår annerkjennelse for De Norske Kokkelandslagenes innsats over tid. Det er viktig for den videre utviklingen av fremtidens konkurranser, hvor fokus på råvarer med tydelig identitet, godt håndverk og bærekraft får større oppmerksomhet. -Sven Erik er en viktig kapasitet, han har mye erfaring og han vil med sin kunnskap bli viktig for Culinary Competition Committees fremtidige arbeid, understreker Kjetil Gundersen.

Også Jørn Lie er begeistret over at Norge endelig har oppnåd denne statusen, og fått en fot innenfor Worldchefs Culinary Competition Committee. – Det blir ekstremt viktig at Sven Erik tar vare på denne gode relasjonen til WACS og legger til rette for utvikling av regelverket, uttaler en engasjert Jørn Lie.

Norske Kokkers Landsforening vil støtte Sven Erik i hans arbeid i Worldchefs Culinary Competition Committee!

Norge vil også benytte anledningen til å gratulere Dennis Rafn fra Danmark, med plass i Worldchefs Culinary Competition Committee sammen med Sven Erik Renaa. Norden har de siste årene dominert resultatlistene i mange internasjonale kokkekonkurranser, og nå kan vi dele og bidra med vår kunnskap globalt.

THE WORLD ASSOCIATION OF CHEFS SOCIETIES

Worldchefs (The World Association of Chefs Societies) in short, is a global network of chefs associations first founded in October 1928 at the Sorbonne in Paris. The vener-able Auguste Escoffier was named the first Honorary President. Today, this global body has over 90 official member chefs associations that represent 10 million professionals worldwide.