Tilbake

Endelig er semifinalistene klare!!
I årets TINE Matcup for kokk- og servitørelever på VG2 hadde vi 50 påmeldte lag, hvorav 37 lag fullførte innsendelse av menyoppgaven i Steg 1. Deltakerne i TINE MatCup skal lage en treretters middag med utsøkte norske råvarer til en bordsetting på seks personer. VM i ost er i fokus! Det vil være ost i alle tre retter, noe som hedrer innsatsen, gleden og arbeidet til Norges ystere. Les hele oppgaven her

 

Juryen har nå valgt ut de 30 lagene som går videre til semifinalene og Steg 2.
«Juryen er imponert over hvordan oppgavene er løst, og vil gi elever og lærere skryt for jobben som er gjort. Stor takk til alle for engasjementet! Juryen ser lyst på fremtiden, når dette er kokker og servitører som kan ta bransjen videre!
Det er likevel korrekt å påpeke at det er stor variasjon på oppgavene som er sendt inn; Hvordan oppgavene er satt opp, innholdet og det faglige inntrykket. Juryens oppgave er å måle besvarelsens innhold opp mot oppgaveteksten som er gitt, og da må man være streng og rettferdig. Ingen av oppgavene som er vurdert skiller seg ut som en «best-practice»-oppgave, men tre oppgaver ligger tett opptil en slik standard. Disse lagene er «Godkjent», «HÅNISOL» og «Two and a half Asian». Juryen ønsker alle kvalifiserte semifinalelag i TINE MatCup Steg 2 lykke til med gjennomføringen og den videre kvalifiseringen til Steg 3.»


God geografisk spredning

Semifinalene i år vil bestå av lag fra 22 skoler, fra Alta til Arendal, og 16 av NKLs foreninger er geografisk representert. Det gleder oss å se igjen hele 15 tidligere deltakere fra NKL KokkeCampus i årets TINE Matcup! Semifinalene går over fem konkurransedager på TINE matfaglige senter på Kalbakken, der vinnerne blir plukket ut til finalen i Stavanger i februar.

Semifinalelagene i TINE Matcup 2023-2024 er:

Skaìdi – Alta vgs
Kræmen – Bryne vgs
Norvegia Tres – Borgund vgs
TAO – Karmsund vgs
HÅNISOL – Karmsund vgs
Ostehjertene – Karmsund vgs
Godkjent – Nannestad vgs
De ukjente – Nannestad vgs
Team JTG – Åssiden vgs
ØCE – Glemmen vgs
Knoll og Tott og sistemann – Greveskogen vgs
Alvin og gjengen – Kirkeparken vgs
Ostenbanden – Sam Eyde vgs
De mektige – Sam Eyde vgs
Heksa og apene – Ole Vig vgs
Team LRN – Ole Vig vgs
HJ-Girls – Hjalmar Johansen vgs
Hjalmar Johansen – Hjalmar Johansen vgs
Team Cupcake – Raufoss vgs
Two and a halv Asian – Raufoss vgs
The Internationals – Rauma vgs
Team Coulis – Strinda vgs
Team Hodnefjell – Jåttå vgs
The Støls – Fitjar vgs
Tidsmaskin – Vestby vgs
Lions – Vestby vgs
Sotras smakskonger – Sotra vgs
Storhamar – Storhamar vgs
Thor Heyerdal vgs2 – Thor Heyerdahl vgs
Hellstrøms drøm – Nord-Østerdal vgs