Tilbake

Bocuse d’Or Europa – årets viktigste, individuelle kokkekonkurranse

Norske Kokkers Landsforening er ydmyke og glade, for den presentasjon Host of Bocuse d’Or Trondheim 2024 gjør for kokkeyrket og andre beslektede yrker i mat- og måltidsbransjen. Midt i dette store internasjonale eventet, finner vi flere sentrale skikkelser med sterke bånd til Norske Kokkers Landsforening (NKL), og fremhever spesielt Sven Erik Renaa og Gunnar Hvarnes.

Sven Erik Renaa er blant Norges mest renommerte kokker, med sin restaurant RENAA med to stjerner i Michelin-guiden. Sven Erik er NKLs og Norges representant i WACS Culinary Competition Commitee og en av Norges mest benyttede dommere i internasjonale konkurranser.

Sammen med sin gode venn, den meritterte konkurransekokken og kollega Gunnar Hvarnes, har de ansvar for for å følge opp «Kitchen jury & rules» i Bocuse d’Or Europa i Trondheim.

Gunnar Hvarnes, manager for De Norske Kokkelandslagene, ledet for kort tid siden lagene til tidenes medaljefangst i IKA CULINARY OLYMPICS 2024.

Dette sier Gunnar om oppgaven alle kokkene skal levere i Trondheim i dag og i morgen:

— Generelt viser oppgaven det beste Norge har å by på av råvarer, spesielt fra den nordlige delen av Norge. Samtidig er det råvarer som har dype røtter og historisk stor betydning i norsk kultur og mat historie.

— Retten kokkene skal lage av reinsdyr er en utfordring, fordi råvarene i seg selv krever en del oppmerksomhet, og må varmebehandles så nærme servering som mulig for at man skal få til det optimale resultatet. Det kan by på utfordringer i en slik konkurranse hvor både slow cooking og andre moderne teknikker brukes. Her må man ta frem det beste håndverket og bruke sin kunnskap i tilberedning av retten

— Skrei er jo bare fantastisk og noe Norge er veldig stolt av. Skreien kan jo brukes til det meste. Men i denne oppgaven skal den tilberedes hel og transjeres ved servering. Det er ett moment som kommer til å skape spenning, og det blir veldig interessant å se hvordan kokkene løser dette. I tillegg skal tørrfisken brukes. Den har sterk egenart i smaken. I denne retten må kokken finne den riktige balansen.

 

Norske Kokkers Landsforening ønsker vertskapet og alle deltagerne masse lykke til!!