Tilbake

ASKO tilbyr sommelier utdanning (vinkelner) i samarbeid med Beverage Academy (Norsk Vinfagskole), som har Norges eneste offentlig godkjente fagutdanning innen vin, øl og brennevin.

Utdannelsen gir 30 fagskolepoeng, dvs. ½ årsenhet. Gjennomføringsform er forelesninger via web-TV og 6 samlinger ved KIT-akademiet i Oslo. Utdanningen gjennomføres på 1 år.

Utdanningen kvalifiserer for de yrkene der man arbeider med vin, øl og brennevin til daglig.

Vinkelner er ett av yrkene studiet gir opplæring i, og bestått eksamen gir derfor vinkelnertittel, vinkelnernål og medlemskap i Norsk Vinkelnerforening.

Studiet kvalifiserer til opptak ved WSET Diploma, som igjen er kvalifiserende for opptak til det berømte Master of Wine-studiet. 

Hovedlærer vil være Cathinca Dege som er utdannet ved Hotellfagskolen i Lausanne og innehar i tillegg WSET Diploma. Hun har i en årrekke vært tilknyttet vinprodusenter over hele verden gjennom sitt arbeid i vinbransjen, og er sertifisert av Bureau Interprofessionnel des Vins de Bourgogne. I tillegg til lang erfaring som restaurantsjef er hun Sommelier og tidligere norgesmester i vinsmaking.

Link til e-katalog: http://asko.nxtfiles.com/kit-kurskatalog_0617/html5forpc.html?page=0