Tilbake

Kokkelærlingene Runa Kvendseth og Tord Johnseter og servitørlærlinger Maria Suarez og Andreas Gøbel fra Statholdergaarden vant Norgescup for kokk og servitørlærlinger 2017

Det var tøff konkurranse og en stor prestasjon å vinne.
De to kokkelærlingene vant fordi de leverte det lille ekstra, hoveddommer Renee Fagerhøi var imponert over prestasjonen.

På sølvplass i kokkekonkurransen  kom Panupong Phengphen og Toum Ditthideth fra Credo i Trondheim. Bronsen gikk til Tamara Hoff Iversen og Mads Utnes fra Scandic Nidelven i Trondheim.

De beste kokk og servitørlærlingene hedrer faget med å jobbe hardt, vise stor kunnskap og å levere på detaljene. Vinnerne er kvalifisert til Nordisk konkurranse for kokk- og servitørlærlinger.

– Vinnerne blir attraktive for arbeidsgiverne. Samtidig blir de lagt merke til av dyktige kokker som ligger litt lengre fremme i løypen, og det er stas å bli hyllet av sine helter som sølvvinner i Bocuse d’Or Christopher W. Davidsen, sier Anita Løyning og Frode Selvaag i arrangementskomiteen for Norgescup.

Servitørene Julie Junger og Emilie Renate Hansen fra Renaa Restauranter fikk andre plass og tredjeplassen i servitørklassen gikk til Statholdergaarden sitt ande lag med Maria Moldver og Jon Mølmen.

Fakta om Norgescup 24. – 25. Februar 2017 på Jåttå VGS:

  • Konkurranse for kokk- og servitørlærlinger – de skal lage mat med tildelte råvarer og servere maten til ”gjester” og blir målt på tid, kvalitet, gjennomføring og smak
  • 90 deltakere er forventet å melde seg på (30 lag med 3 deltakere + lagleder)
  • Årets ingredienser er Sterlingkveite, sjømat fra Lerøy, Smaalene hel kylling, TINE Smør og kremfløte, Valhrona sjokolade og jordskokk fra Bama
  • Over 50 kokker jobber dugnad på arrangementet som feirer i år 30 år siden starten i 1987
  • Målet med Norgescup er å skape engasjement og kunnskap om faget for kokker og servitører
  • Det er også en viktig arena for nettverk og faglig stolthet
  • Norgescup går over to dager og vinnerne kvalifiserer seg til Nordisk konkurranse for kokk- og servitørlærlinger
  • Norgescup har med lag fra hele landet

For mer informasjon:  www.norgescup.com

Kontakt:

Anita Løyning mobil: 93 09 12 12 Epost: anita@noh.no

Frode Selvaag mobil:  91 54 91 33 Epost: frode@ryfylkekokken.no