Tilbake

NKL etablerte pilotprosjektet MiniChefs i 2021, som et matgledetilbud til barn og unge i alderen 10–15 år

Fokuset er gode matopplevelser, sammen med profesjonelle kokker i Norske Kokkers Landsforening. Pilotprosjektene i fire lokalforeninger ble så godt mottatt at flere NKL-foreninger kopierte suksessen i 2022!

I år arrangeres MiniChefs som sommerskole hos tre NKL-foreninger
NKL Østfold setter i gang allerede 19. juni, med fire dager kokkeinspirasjon for 12-15-åringer, på Nøkkeland skole i Moss.

Oppdatert 16.6. NKL Bergen har flyttet sin MiniChefs til høstferien.
Uken etter, 26-30. juni er det ungdom i Bergen og Ålesund sin tur. NKL Bergen arrangerer MiniChefs på Sotra VGS for 13-15-åringer, der uken avsluttes med et festmåltid for de foresatte på fredagen.

I samarbeid med Borgund VGS i Ålesund, skal NKL Møre og Romsdal gjennomføre sin MiniChefs-uke. Der starter de med frokost kl 09.00 hver morgen, før de går i gang med dagens gjøremål. Elevene får bl.a. kuttekurs der de får innføring i forskjellige kuttemetoder. Så benyttes råvarene som er kuttet opp til å produsere noe å spise. Resten av uken blir det forskjellige temaer som skal ende opp i en avslutningsmiddag på fredag, der hver elev kan invitere to gjester.

En spire til kokkefag-rekrutteringen
Formålet med MiniChefs-prosjektet er å inspirere barn og ungdom i alderen 10-15 til å spise riktig mat, samt å kunne lage et næringsriktig måltid med gode norske råvarer. Måltidene skal tilfredsstille krav til ernæring, næringsinnhold og et sunt sammensatt kosthold. MiniChefs skal kunne lage en god frokost, en riktig lunsj/matpakke, mat i farta, hverdagsmat, helge- og høytidsmat. MiniChefs skal bli kjent med den norske tradisjonsmaten, Det Norske kjøkken og norske råvarer. MiniChefs skal også vite og følge helsedirektoratets kostholdsanbefalinger, samt ha kunnskap om, og utøve god forståelse for kjøkkenhygiene, så vel som personlig hygiene.

NKL håper at slike prosjekter kan plante et frø hos matinteresserte barn og unge, og motivere og inspirere dem til å søke seg til Restaurant- og Matfag når de står på trappene til å velge seg videre utdanningsretning.

MiniChefs på Instagram
Følg gjerne MiniChefs-aktivitetene rundt i Norge på Instagram

Les mer om oppstarten av MiniChefs

(Foto i overskriftsbildet: Haakon Nordvik)