Tilbake

Kjære NKLs medlemmer, NKLs foreninger, NKL landsstyret, De Norske Kokkelandslagene, Young Chefs, partnere – julen er rett rundt hjørnet!


Tilbake til normalen

NKL og NKLs foreninger har i 2023 hatt et rimelig normalt aktivitetsår, noen få NKL foreninger har hatt liten eller ingen aktivitet. ASKO Servering Norgescup finalehelg og TINE Matcup satte standarden tidlig på året, og ble gjennomført på beste vis i Stavanger av NKL Rogaland og gode medhjelpere.

NKLs landsmøte i Førde ble gjennomført med en viktig dagsorden, gode debatter og stort engasjement. Landsmøtet fattet viktige vedtak for fremtiden, særlig med tanke på nye vedtekter og valg av nytt landsstyre.

NKLs medlemmer, NKLs partnere, samarbeidspartnere, bransjekollegaer, lærlinger og elever er alle svært engasjert når vi møtes på en arena eller aktivitet som betyr noe for kokkeyrket. Det er en glede å registrere at engasjementet, dedikasjonen og viljen i kokkeyrket er til stede i vår hverdag. Det bidrar til optimisme, skaper samhold, nye relasjoner, det skaper stolthet for kokkeyrket og det gir håp for fremtiden.

Rekruttering + kraften av felles innsats er viktig for kokkeyrket
Norske Kokkers Landsforening har i flere ti-år vært opptatt av å rekruttere ungdom til kokkeyrket. 2023 har vært et godt år for det nasjonale rekrutteringsarbeidet, NKL har vært en viktig deltager i den Nasjonale rekrutteringskampanjen, – SMAK DEG FREM.

MINICHEFS og KOKKECAMPUS har i 2023 bekreftet hvor viktige de to aktivitetene er og hvor godt de treffer de respektive målgruppene. I 2023 deltok ca. 400 unge på MINICHEFS og 24 på KOKKECAMPUS. Disse aktivitetene kommer i tillegg til den brede innsatsen flere NKLs foreninger engasjer seg i sin region – en innsats dere skal være stolte over. Takk til alle for en fantastisk innsats for kokkefagets fremme!

Siden høsten 2022 har NKL jobbet med et nytt rekrutteringsprosjekt,
et prosjekt for å få flere unge jenter til å velge kokkeyrket. KIKY er et prosjekt hvor gode, kvinnelige forbilder og rollemodeller i kokkeyrket, skal være ambassadører. Ambassadørene skal dele sin erfaring med fra kokkeyrket, bidra til å øke kompetansen og opplyse unge kvinner i 14-16 års alderen og deres mødre om kokkeyrket.

KIKY ønsker at unge kvinner skal velge en livslang karriere i kokkeyrket.
I 2023 har vi sammen med NORTURAs business designer, foretatt en for form for SWOT-analyse, utviklet en grafisk identitet og et grunninnhold i prosjektet. I 2024 vil vi fortsette utviklingen, utnevne noen nye ambassadører og teste noen POP-UP aktiviteter, før vi i 2025 starter utrullingen for fullt.

De Norske Kokkelandslagene er straks klare for IKA CULINARY OLYMPICS, 2-7. februar 2024
Verdens eldste, største og mest mangfoldige av alle kokkekonkurranser.
KOKKE-OL preges av kokkenes passion, dedikasjon og harde arbeid for å oppnå den beste interaksjonen mellom ingredienser, forberedelser og presentasjon. Norge er blant få land i verden, og eneste nordiske landet som har landslag i alle de nasjonale konkurranse kategoriene i IKA CULINARY OLYMPICS 2024.

Konkurransen ble etablert i 1896, og har siden 1900 vært arrangert hvert fjerde år i Tyskland, hvor vertsbyene har vært Frankfurt, Berlin, Erfurt og nå Stuttgart. Norge deltok første gang i 1960, da var legendariske Paul Schaltenbrand Norges lagleder.

Les mer om Norges OL historie her «50 dager til kokke-OL 2024» og kva det kan bety for de som deltar på De Norske Kokkelandslagene «Ikke samme karriere uten konkurransene»

Det reiser ca. 200 norske supportere til Stuttgart. Blant disse er NKLs partnere, NKLs president visepresident, kokkenes familier, venner og kollegaer – alle de blir viktige støttespillere for De Norske Kokkelandslagene i KOKKE-OL.

Hem Att Tel Jul
Snart er det jul, og mange kokker jobber borte fra hjembyen sin. Etter en intens julebordsesong reiser mange hjem til jul og mors julepynta hus. Kokkene reiser hjem for å være sammen med sine kjære, familie og venner i julens forskjellige sosiale anledninger og for å lade batteriene.
Nyt fridagene i juleferien, vær sammen med familien og ta vare på hverandre alle sammen!

Norske Kokkers Landsforening ønsker alle en riktig god jul, og et godt nytt, spennende kokke-år!